Ingen höjdare

Den spanske och 23-årige Hondaföraren Dani Pedrosa fick ingen vidare inledning på 2009 års MotoGP-säsong. I samband med testerna i Qatar kraschade han och skadade vänster hand, arm och knä.

 

 

Foto: MotoGP.com

 

Dani Pedrosa stod över första dagens tester på Losailbanan i Qatar, på grund av ett skyfall. Istället satsade han järnet under den andra dagens tester. Pedrosa körde som snabbast ett varv på tiden 1minut och 58.619 sekunder.

På det 28:e varvet hände det som inte får hända. I kurva tio fick testet ett snöpligt slut då han körde omkull och skadade sin vänstra handled och sitt vänstra knä.
Dani Pedrosa fördes omedelbart till lokala sjukhuset och på röntgen syntes inga tecken på benbrott. Dessvärre resulterade vurpan i att han fick sy tre stygn i sitt redan skadade knä.


Dani Pedrosa kommer att flyga hem och där kommer han genomgå en mer omfattande undersökning. Förhoppningsvis kommer Dani att kunna delta i de officiella testerna på spanska Jerez som drar igång den 28 mars.


NOTIMOTO_090123_001_T1-Den första delen av testet gick ganska bra och jag kände mig nöjd med de framsteg vi gjort. Förutsättningarna var inte idealiska med sand som blåste upp på banan, men det var en oväntad olycka. Jag var på väg in i kurva tio då jag fick en high-sider och sedan kom motorcykeln farandes på mig. Det är synd eftersom vi även förlorade testtid igår, men nu kommer jag att åka hem för lite mer kontroll och förhoppningsvis kommer de inte finna några allvarligare skador, sa Dani Pedrosa.