Marc Marquez levererade ännu en minnesvärd tävling för MotoGP-fansen med sin suveräna prestation under Frankrikes Grand Prix. Han kämpade sig tillbaka, upp till toppen efter en dålig start, och körde till sig sin femte MotoGP-seger på raken.

Med denna senaste triumf övertar han MotoGP-legendaren Mike Hailwoods plats som den yngste föraren att vinna fem lopp i följd i roadracingens främsta klass. Teamkompisen Dani Pedrosa fick även han göra en ordentlig uppkörning - från nionde plats – där han till slut lyckades kämpa till sig en slutlig femteplats, 3 tiondelar av en sekund från fjärde plats och mindre än en sekund från pallen. Istället var det italienske Yamaha-föraren Valentino Rossi som körde in på andra plats, och därmed noterades för sin tionde pallplacering i klassen på Le Mans och hans 150e pallplats i den främsta kategorin. Samtidigt körde Honda-föraren Alvaro Bautista till sig sin första pallplats sedan 2012, vilket får ses som en härlig belöning för den målmedvetenhet han visat efter sina tre DNFs i början av säsongen.

Rookien Pol Espargaro ( Monster Yamaha Tech3 ) lyckades hålla Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) bakom sig för att sluta på fjärde plats. Pedrosas körning verkade onekligen vara kraftigt påverkad efter nyligen genomförda armpump-kirurgi.

Jorge Lorenzo ( Yamaha MotoGP Movistar ) avslutade tre sekunder bakom Pedrosa på sjätte plats, vilket är ett tämligen obekant territorium för 2010 och 2012 års MotoGP världsmästare.

Trots att han tog sin sjätte raka pole position - hans femte den här säsongen – lyckades Marc Marquez inte använda sin startplats till sin fördel. En dålig start och en kaotiskt första varv gjorde att han varvade som tionde förare, bakom Jorge Lorenzo och Dani Pedrosa. Han tog två varv på sig för att komma in i körningen, och han körde om Pedrosa på varv 3 för att påbörja sin fortsatte framryckning. Halvvägs in i racet hade han redan kört upp sig till ledningen, och i samma veva passade han på att bättra på banrekordet en aning också.

Man måste gå tillbaka till Valentino Rossi under 2008 för att hitta den senaste gången en förare vann 5 MotoGP-race i rad, och tillbaka till Mick Doohan och år 1997 för senaste gången någon tog fem raka segrar från pole position.

Marc Marquez leder MotoGP med sina 125 poäng, före Dani Pedrosa (83 poäng) och Valentino Rossi (81 poäng).

Den sjätte omgången av MotoGP äger rum om två veckor tid , vid italienska Mugello.