Försäsongs-förberedelserna komplicerades kraftigt för Marquez efter han bröt sitt högra vadben under en Dirt Track-träningspass i Spanien i februari. Det innebar att han missade två viktiga MotoGP-tester före sin andra säsong, som regerande mästare i klassen. Tidigare toppade han tidrapporterna under alla tre testdagar under årets första MotoGP-test på Sepang i Qatar. Här kan du se och läsa mer…



Den 21-årige Honda-föraren har tränat flitigt sedan hans skada, och utfört skräddarsydd rehabilitering och sjukgymnastik, men hur pass återställd han egentligen är vet vi först när han är tillbaka på sin Honda RC213V senare under veckan. De första testerna på Losail-banan inleds under torsdag, där racet körs under söndagskvällen.

Marc Marquez kommenterar:

"Det var självklart en stor besvikelse för mig att missa två tester, men den goda nyheten är att jag blir bättre och benet läker. Jag har tränat en del, så jag får se hur pass redo jag är i Qatar - Jag förväntar mig inte att vara 100 procent återställd, men jag ska försöka göra mitt bästa."