Under måndagen inleddes årets eftersäsongstest på Valenciabanan i Spanien. Yamahaföraren Jorge Lorenzo var snabbast, visserligen utan Marc Marquez eller Dani Pedrosa på banan, med en bästa tid som var bättre än den snabbaste tiden under söndagens finalrace i MotoGP. Under tisdagen var det Marc Marquez som satte snabbaste tid.

Repsol Honda Team var tillbaka på banan i Valencia som ett led i förberedelserna inför 2014 års säsong under tisdagen. Nykrönte världsmästaren, Marc Marquez, var snabbast på den andra dagen (Hondateamet deltog inte i måndagens tester), med teamkamraten Dani Pedrosa på tredje position, efter Yamahaföraren Jorge Lorenzo.

00ValenciaPre14 TMgp_XXX_0769

HRC hade två olika prototyper för förarna att testa sida vid sida, en från mitten av säsongen och en så kallad "evolution-maskin". Marc hade en hektisk testdag, och körde 77 varv totalt med sitt snabbaste varv på 1:30.536 under varv 75. Dani hade också ett späckat program, och hann med 72 varv och registrerade sitt snabbaste varv (1:30.948) på varv 67.

Marc Marquez kommenterar tisdagens test:
"Efter firandet var vi tillbaka på motorcykeln idag och jag kände mig bekväm från början. Dagens test var viktig, eftersom vi samlat en hel del data och testade två olika motorcyklar: den prototyp som vi redan kört på Misano, och en ny som kom speciellt för detta test. De är ganska lika och vi kunde göra några förbättringar, men vi har fortfarande en del ändringar kvar att fixa med. Vi satte bra tider med både motorcyklarna och hade ett konsekvent jämnt tempo. I morgon kommer vi att fokusera på en maskin och arbetet med att sätta upp saker och ting mer i detalj. "