MotoGP-föraren Ben Spies har meddelat att han slutar med motorcykelracingen. Ducatiföraren har endast deltagit i två av årets MotoGP-race den här säsongen under ett år där amerikanaren varit hårt drabbad av skador. Här kan du läsa kommentarer om det tråkiga beskedet...

Under lördagen meddelade Ducati Motor Holding och Ben Spies att den amerikanske föraren inte kommer att tävla mer under 2014 efter det att parterna nått en överenskommelse för att lösa Ben från hans nuvarande kontrakt med den italienska tillverkaren.

29- åringen från Texas tecknade ett tvåårigt avtal med Ducati i slutet av förra säsongen för att tävla i MotoGP 2013 och 2014 som en del av det fabriksstödda Ignite Pramac Racing Team.

Efter att ha skadat sin högra axel i 2012 års Malaysias Grand Prix, behövde Spies ytterligare rehabilitering i år och drabbades av ytterligare ett bakslag när han kraschade i under den fria träningen på Indianapolis.

Osäkerheten kring hans fysiska förmåga att delta i racingen på högsta nivå nästa år har varit stor och Ducati har efter samråd med Ben valt att släppa honom från alla krav på att tävla under 2014.

Ben Spies kommenterar:
"Jag hade så stora förhoppningar på att få köra racing för Ducati, och Ducati har varit otroligt stöttande för mig under detta utmanande år, så jag är oerhört besviken över att jag inte har kunnat uppfylla mina personliga och Ducati-teamets mål. Jag vill tacka alla från racingorganisationerna, tillverkarna, teampersonalen och alla mina fans för all hjälp och stöttning under hela min karriär. Jag trodde aldrig om att jag skulle nå den framgång som jag har haft under de senaste 20 åren av racing, men det är dags att sluta och jag gör det med stor sorg. "

 

Mary Spies, mor och manager för Ben:

"Oavsett var Ben än har tävlat under åren - från AMA Superbike World Superbike till MotoGP – har han alltid känt värmen och uppskattningen från arrangörerna, teamen och fans. Vi är så tacksamma för deras stöd."

 

Paolo Ciabatti , Ducati MotoGP:s projektledare:

"Vi hade höga förväntningar när Ben anslöt till Ducati i MotoGP i år och vi hoppades verkligen att han skulle återställa sig helt från sina Indianapolis-skador och fortsätta att tävla för oss i framtiden. Men vi förstår skälen för hans beslut och respekterar dem. Det är verkligen en sorg för vår sport att Ben inte kommer att tävla längre eftersom i vår mening är han en av de mest talangfulla förarna i världen. Vi kommer att sakna honom och önskar honom all lycka i hans framtida liv."