Problem med bromsarna resulterade i att Valentino Rossi tappade ett antal placeringar i helgens japanska MotoGP. Yamaha-föraren låg på andra plats i början på racet, för att sedan sluta på sjätte plats efter att som värst varit nere på 11:e plats. Här kommenterar Rossi helgens race och strul.

Efter en stark start kunde vi se Motegi-vinnaren från 2001 och 2008 ladda mot främre delen av fältet, för att kort därefter köra brett vid kurva 11 mot slutet av varv 2, varpå Rossi tappade ner till fjärde plats. Ett varv senare begick han samma misstag igen, och tappade ner till 11e placering.

Rossi kommenterar racet:
"Jag gjorde en bra start men på andra varvet, när jag kom till kurva 11 hade jag inte tillräckligt med bromskraft, kom för brett och förlorade två placeringar. Under nästa varv var det likadant. Denna gång var det mitt misstag eftersom jag borde ha kommit ihåg från varvet innan att jag inte hade tillräckligt med bromskraft. Jag klarade inte av att stanna kvar på banan och förlorade en hel del placeringar. Efter det försökte jag att prestera maximalt. Mitt tempo var ganska bra och tror att jag kunde ha kommit på fjärde plats, men det var inte tillräckligt för att komma på pallen."

Rossi slutade så småningom dagen på sjätte plats, framför Yamahaföraren Cal Crutchlow som Rossi körd om då sex varv kvarstod av racet.