Suzuki MotoGP Test Team har utfört en positiv tvådagars test på Mugello-banan i Italien vilket resulterat i mer värdefulla data och fler reviderade inställningar för sitt test-och utvecklingsprogram.

Efter förra veckans tredagars-test på Misano har testförarna Randy de Puniet och Nobuatsu Aoki rapporterat att de gjort ytterligare framsteg och förbättringar av Suzukins motor och tillsammans med en ny kåpa – som uppdaterats för bland annat högre toppfart, tillsammans med teamets nya chassidesign och elektronik som sägs ge både bättre kontroll av vridmomentet och motorbroms.

Den nya kåpan rapporterades bidra till bättre toppfarts-prestanda, så det var en förbättring och ytterligare ett steg framåt sedan teamets första test på Misano. Efter testerna på Misano och Mugello uppger Suzuki-teamet också att maskinen fått förbättrade bromsar och nu har fått bättre egenskaper vid ingång i kurvor. Dessutom säger sig teamet också ha gjort stora framsteg i att finna bättre fäste åt bakdäcket, ett område som testteamet kommer att titta ytterligare på under de närmaste månaderna.

Med torr bana och bantemperaturer på mellan 20-36 grader hann de Puniet med att köra 67 varv första testdagen och Aoki tio. De Puniet bästa varvtid var 1'50 .080 under tisdagen och under onsdagen förbättrade han sin bästa tid till 1'49 .260 efter totalt 53 varv på den 5.245 kilometer långa banan.