Bara sju månader efter att Casey Stoner valde att avsluta sin karriär inom MotoGP är han tillbaka för att genomföre en rad tester med den senaste versionen av Honda RC213V.

Den australiska MotoGP-mästarens beslut att "pensionera" sig från MotoGP i slutet av förra året ledde till mängder av spekulationer om att han snart skulle vara tillbaka på en motorcykel igen, men enligt Stoner själv är de fyra testerna han planerat att genomföra inte upptakten till en comeback inom MotoGP.

Alla tester är förpassade till Motegi i Japan, där Stoner kommer att köra tester med både den senaste RCV fabriksracer-versionen och den kommande produktionsrace-motorcykeln som Honda har tänkt sälja till mindre team att tävla med nästa år.

Stoner kommenterar: "Det har gått nästan sju månader nu sedan Valencia och jag är fortfarande glad och bekväm med beslutet jag gjort att sluta med motorcykelracing, även om jag ibland saknar att köra min RCV. Det är därför jag är nöjd med HRC:s erbjudande om att genomföra några tester på Motegi i år. Detta kommer att tillåta mig att njuta av vad jag saknar: Att köra en MotoGP-racer! jag ser fram mot att få kliva upp på RCV:n, och se hur den har förändrats sedan förra året. Jag vill även passa på att tacka Honda för denna möjlighet. "