I ett spännande MotoGP-race på Aragón-banan i Spanien var det den spanske Hondaföraren Dani Pedrosa som tog en dominerande seger under en solig himmel i sitt hemmarace före Jorge Lorenzo och Andrea Dovizioso.

Yamahaföraren Jorge Lorenzo tog starten före Pedrosa, med Yamahas Ben Spies i släptåg. De första två varven var ingen höjdare för Ducatiteamet, då Valentino Rossi kom i kontakt med bakhjulet för Hondaföaren Jonathan Rea, där Rossi hamnade på sidan av banan. Detta följdes av en häftig krasch för Nicky Hayden, som våldsamt kastades över reklamskyltarna vid kurva 16, efter att ha misslyckats att sakta ner i tid. Han fick omedelbar medicinsk behandling och förklarades senare ok av sjukvårdspersonalen, men fick ett nackstöd och skulle senare genomgå mer omfattande kontroller för att utesluta inre skador.

Under Varv fyra närmade sig Dani Pedrosa sig Lorenzo, samtidigt som Avintia Blusens 'David Salom tvingades bryta. Samtidigt tog sig Hondaföraren Stefan Bradl förbi Spies för tredje, men kraschade ut några varv senare efter att han förlorade fronten då han pushade lite för hårt. Detta lämnade fältet öppet för Yamahaduon Cal Crutchlow och Andrea Dovizioso att jaga Ben Spies för en plats på prispallen. Det dröjde tills det sjunde varvet innan Pedrosa kunde göra sitt drag på Lorenzo, och tog ledningen för första gången i racet.

På varv nio fick Lorenzo ett kraftigt kast som gav Pedrosa en större lucka i täten, samtidigt som Rossi avancerade genom startfältet. Med 13 varv kvar, kom Crutchlow lite brett och Dovizioso tog sig förbi upp till fjärde plats. Sex varv senare hade Pedrosa skapat sig en lucka på över fyra sekunder uppe i täten, och Dovizioso tog sig förbi Spies, med Crutchlow hack i häl på den amerikanska föraren, utan att klara av att ta sig om just då.

Britten lät sig dock inte avskräckas utan kom förbi med fem varv kvar, för att omedelbart sätta siktet på sin italienske teamkompis. Samtidigt pågick en underhållande kamp om 13e plats mellan James Ellison och Yonny Hernandez. Ett varv senare hade Rossi problem igen då han körde lite väl brett och hamnade ute i gruset, men behöll sin åttonde plats.

Tech 3 bjöd på en spännande kamp under de sista varven då de kämpade om pallplatsen, med Britten som desperat letade efter ett sätt att ta sig förbi. Stundtals kunde vi se de två sida vid sida, men italienske Dovizioso försvarade sig aggressivt.

Till slut var det Pedrosa som korsade mållinjen först, över sex sekunder före tvåan Lorenzo, och Dovizioso som tog sin sjätte pallplats i år. Pedrosa har nu kapat avståndet till Lorenzo till 33 poäng. Crutchlow kom på en nära fjärde plats med San följd av Álvaro Bautista, Rea, Rossi, Karel Abraham och Aleix Espargaro rundade av topp tio.