Hondaföraren Casey Stoner, som för närvarande pustar ut efter att ha genomgått en operation av sin högra fotled, har meddelat att han räknar med att vara tillbaka och köra MotoGP i Japan under mitten av oktober. Här berättar han mer.

Neil Crompton från TV-kanalen Channel Seven talade med Stoner, då han var vid Sandown Raceway för omgång 10 i V8 Supercars mästerskapet:

Så här kommenterade Stoner situationen: "ligamenten läker så bra de bara kan. Vi hade en fantastisk kirurg, som gjorde ett bra jobb med extremt små ärr, där läkningsprocessen kommer att vara minimal, men tyvärr måste vi låta det läka helt innan jag komma tillbaka på en motorcykel igen. "

På frågan om han kommer göra comeback i tid för att delta i sitt hemmarace på Phillip Island, där Stoner har varit oslagbar under de senaste fem åren, sade han: "Jag tror att det kommer att bli svårt att göra det sex år i rad, men vi kommer definitivt att vara där, även om de måste tejpa fast mig hos motorcykeln. Jag kommer definitivt att köra det racet. Jag hoppas att vara tillbaka ett par race innan, men vi får se hur det går och håller tummarna för att vi kommer vara tillbaka där. "

Han fick därefter svara på frågan om han tänker köra V8 Supercar Championship någon gång snart: "Jag hoppas det, för det har varit en dröm sedan länge. Nyligen har jag visat mer intresse. Intresset har funnits där sedan jag var 12 eller 14 år gammal. Jag har haft en enorm passion för V8: or. Jag måste vara realistiska kring huruvida jag skulle vara tillräckligt snabb eller inte vara konkurrenskraftig, men det är något jag skulle vilja testa, och jag kommer definitivt finnas på plats i depån. "

På tal om hans beslut att avgå från MotoGP redan i relativt ung ålder, tillägger han. "Det är en besvikelse för mig eftersom vi har lagt ner så många år av hårt arbete i att komma dit, men för mig var det rätt tid att lämna. Jag har förlorar mycket av passionen för sporten, så för mig var det viktigt att tacka för mig medan jag fortfarande kan njuta av motorcykelkörning och racing i allmänhet. "

Stoner förblir tystlåten om hans framtid efter MotoGP, men gav en stark indikation om att hans övergång till V8:or kan ske snart:. "I en inte alltför avlägsen framtid kan jag vara där, man vet aldrig"

Dessutom postade Stoner följande kommentar på sin blogg: "Hej alla. Inte mycket att redovisa denna vecka är jag rädd. Jag var på en kontroll hos läkaren under torsdagen och han var nöjd med mitt tillfrisknande, men vi kommer att veta mer om ett par veckor, så ännu kan jag inte bekräfta något returdatum ännu men jag hoppas på Japan. Jag reste ner till Sandown för att kolla in V8:orna där den gångna helgen. Det var så skönt att komma ut igen! Nu är jag tillbaka hemma för att ta det lugnt och vila. Väntar på att besöka läkaren igen. Jag såg MotoGP-racet på Misano, och det kändes konstigt att se det på TV, men jag antar att det är bra träning inför nästa år för mig! Jag blev ledsen över att se Dani ha sådana problem i början och sedan slås ut. Det var verkligen otur. Jag hoppas att ha fler nyheter nästa vecka, och tack för alla era vänliga meddelanden. "