Ducati Corse fortsätter att kämpa i uppförsbacke i MotoGP. Nu har Ducati Corse meddelat att Valentino Rossi kommer att det kommer att köra med en ny version av GP11 på holländska Assen.

Ducati uppger att de kommer att introducera en mängd nya uppdateringar på deras MotoGP-maskin, kallad GP11.1, som Rossi kommer att köra med på Assen.

Designarbetet med den nya GP-racern inleddes omedelbart efter Sepangtestet, medan själva konstruktionsarbetet påbörjades efter att förarna godkänt GP12:s chassi i samband med ett test på Spanska Jerez.

För GP11.1 utarbetade Corse-avdelningen en 800-kubiks motor som monterats i chassiet som Ducatis ingenjörer utvecklat för 2012. Motorcykeln kommer också att använda den nya växellådan, "DST-Ducati Seamless Transmission".

Nicky Hayden, som redan har använt fyra motorer den här säsongen, kommer att använda en GP11 med steg-2-ram, vars styvhet ytterligare ändrats jämfört med steg-1-versionen som introducerades under Estoriltestet. Enligt motor-rotations-schemat, kommer han att köra GP11.1 på Laguna Seca.

Assen är ett spår som både Rossi och Hayden tycker mycket om, och en där båda har uppnått goda resultat: sju segrar och tre pallplatser i alla klasser för Valentino Rossi, en seger och ett podium för Nicky Hayden.

-Assen är en av mina banor, en av dem som jag gillar mest och där jag har haft ett antal trevliga tävlingar i alla klasser. Vi ska försöka dra nytta av den goda känslan och av vår erfarenhet av denna bana, eftersom vi kommer att debutera med en del lovande uppdateringar på min motorcykel på torsdag morgon, kommenterar Valentino Rossi.