Yamaha och Ben Spies har tecknat ett års förlängning av det nuvarande kontraktet och vi kommer därmed få se Ben Spies fortsätta som en fabriksförare för Yamaha Factory Racing i MotoGP även under år 2012.

 

Lin Jarvis, vd för Yamaha Motor Racing, säger "Vi är givetvis glada över att tillkännage en fortsättning på vårt samarbete med Ben för säsongen 2012 och vi hoppas att han kommer att förbli med Yamaha under många år framöver. Ben har visat sin förmåga att framgångsrikt konkurrera på högsta nivå, för det första genom att bli Yamahas första världsmästare i Superbike år 2009 och sedan uppnå status som bästa rookie i MotoGP 2010 med Tech3 Yamaha Team. Hans övergång till Yamaha Factory Racing team under 2011 har precis börjat och vi har fullt förtroende för Bens förmåga och stora potential inför framtiden. Detta beslut gör att vi nu kan koncentrera oss på det nuvarande mästerskapet och, parallellt, förbereda vårt MotoGP-program för 2012 med ändringen till 1000-kubiks motorcyklar. "

fb_benspies

Ben Spies: "Jag är mycket glad över att kunna säga att jag kommer att förbli en del av Yamahafamiljen, och att jag kommer att fortsätta i MotoGP-serien även under 2012. Detta är en privilegierad tid av min karriär att få köra för det mest framgångsrika teamet under senare år på högsta racingnivå. Yamaha har varit ett stort stöd för mig under Superbike-VM och nu i MotoGP och jag vill tacka dem för allt de har gjort, och för att de ger mig deras förtroende att fortsätta i MotoGP under 2012. Jag vill särskilt tacka Lin Jarvis och Masahiko Nakajima för deras stöd. "