I helgen kördes årets trettonde race i MotoGP, på nya Aragon i Spanien. Den australienske Casey Stoner hade en bra dag på Aragon under söndagen, och vann före Hondaföraren Dani Pedrosa, medan Ducatiföraren Nicky Hayden körde till sig sin första pallplats under året efter en härlig kamp med mästerskapsledaren, den spanske Yamahaföraren Jorge Lorenzo.

Casey Stoner tog sin första seger i 2010 års MotoGP, på Aragón under söndagen, efter att ha ”omvandlat” sin pole position på den spanska banan till en välförtjänt seger. Ducatiföraren körde i mål 5.148 sekunder före tvåan Dani Pedrosa, där Nicky Hayden avrundade pallen med sitt första topp-tre-resultat för året, efter en magnifik körning av Jorge Lorenzo under sista varvet.

n514888_Group01_1_0.original

Från pole höll Stoner höll sin plats och var först in i första sväng, medan den vanligtvis startsnabbe Pedrosa tappade till femteplatsen då startfältet tampades genom den tajta startböjen. Dani Pedrosa la in en tidig stöt och hade snart klättrat upp till andraplatsen, efter Stoner.

Paret var konsekvent snabba under hela loppet men Stoner lyckades dra ifrån mot slutet och körde i mål med en tämligen god lucka till Pedrosa, som kom på andra plats.

n514921_Stoner02.original

Under racet bjöds det på en hel del härliga dueller, där få var mer underhållande än den mellan Hayden och mästerskapsledare Lorenzo om dagens sista pallplats.

Efter att Hayden gjorde en vågad omkörning av Lorenzo under sista varvet levererades den amerikanska hedern, och satte stopp för Yamahaförarens rekord att ha stått på pallen efter varje race hittills den här säsongen.

n514920_Stoner.Podium.original

Casey Stoner

Ben Spies (Monster Yamaha Tech 3) imponerade med femte plats, efter att Andrea Dovizioso (Repsol Honda) kraschade under racets sista varv.

Valentino Rossi (Fiat Yamaha) avrundade en tuff helg med sjätte plats, medan Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) och Álvaro Bautista (Rizla Suzuki) kom sjua respektive åtta. Marco Melandri (San Carlo Honda Gresini) och Aleix Espargaró (Pramac Racing) avrundade topp-tio, medan Randy de Puniet (LCR Honda) klarade sig från allvarligare skador när han kraschade bort sig på varv 16.

Lorenzos fördel i toppen av mästerskapstabellen minskades till 56 poäng och han ligger nu på 284 poäng med Pedrosa på andraplats med 228 poäng. Stoners seger lyfte honom till tredje plats i mästerskapet på 155 poäng, medan Rossi ligger på fjärde plats och Dovizioso nu är på femte plats.