Som vi tidigare meddelat här på Fastbikes.se skrev Valentino Rossi på för Ducati för cirka en månad sedan, i samband med MotoGP på Catalunya i Spanien. Från början var det tänkt att Rossi skulle gjort ett officiellt uttalande i samband med detta, men efter en överrenskommelse ”gentlemens agreement” mellan Ducati och Yamaha har vi tidigare fått besked om att det officiella uttalandet skulle komma att ske på Brno i Tjeckien nästa helg. Det var före att Ducatichefen Gabriele Del Torchio hade talat…

-Nicky är en underbar person och en fantastisk förare. I år har han medverkat till att förbättra vår Desmosedici racer. Nästa år kommer han och Valentino visa dess ultimata vinnande potential, förklarar Gabriele Del Torchio i en färsk intervju med amerikanska Cycle World.

 

Samtidigt bör tilläggas att Ducati officellt, trots Gabriele Del Torchios (Ducati CEO and President) uttalande fortfarande förnekar dessa uppgifter... I ett pressmeddelande skriver företaget att deras intresse för dessa två förare (Hyaden och Rossi) kvarstår och att när och om ryktena skulle bli sanna kommer detta meddelas officiellt från Ducati.