Om du inte följer AMA Pro Racing kanske inte namnet Elena Myers säger dig något. Hon är en 16 årig tjej som för närvarande är tvåa i Supersport West Division (Joey Pascarella har redan vunnit titeln) och skrevs in i historieböckerna tidigare i år eftersom hon var den första kvinnliga föraren att vinna ett AMA Pro motorcykelrace med sin Suzuki GSX-R 600 (på Infineon). Nu har hon fått erbjudande om att testa Suzukis MotoGP-racer GSV-R på Valencia.

Myers var på Laguna Seca under det senaste GP:t, och körde hem en fjärdeplats i sitt race. Under helgen blev hon inbjuden att besöka Rizla Suzukis garage, där hon bland annat träffade Loris Capirossi och Alvaro Bautista och resten av Suzukiteamet. Dessutom fick hon provsitta på MotoGP-racern GSV-R och provgasa lite...

Hennes entusiasm uppmärksammades av teammanager Paul Denning som nu har erbjudit Myers möjlighet att köra några varv på en av cyklarna i slutet av MotoGP-säsongen på Valencia den 8 november. Denning förklarar att det inte handlar om ett test, utan en chans för Myers att uppleva hur det är att köra en MotoGP-racer.