Dags för MotoGP på supersnabba Silverstone

Nu i helgen körs årets femte MotoGP-race, och den här gången är det Silverstone i England som står värd för eventet, för första gången på 24 år. Banan som mäter 3666 meter har nyligen genomgått en omfattande renovering och ombyggnad, och lär vara en av årets snabbaste banor i MotoGP-mästerskapet.

 

Mästerskapsledaren Jorge Lorenzo kommer att göra allt i sin makt för att höja tempot och ytterligare stärka sitt grepp om topplaceringen i mästerskapet. Den spanske Yamahaföraren, som har en 25-poängs ledning före tvåan, den spanske Hondaföraren Dani Pedrosa, inför runda fem, kommer att ställas inför det okända då han och hans främsta rivaler ger sig ut på banan för första gången i dess nuvarande form.

-Efter Mugello beger vi oss till Silverstone, en bana som ingen av oss känner. Jag kommer att köra några varv med skotern under torsdagen, något som jag normalt sett inte alltid gör, men jag tror att det är mycket viktigt, i synnerhet med tanke på att jag hittills bara har sett banan på PlayStation, och den dessutom har byggts om en hel del, kommenterar mästerskapsledaren Jorge Lorenzo.

-Mitt mål är att ännu en gång att komma på pallen, men jag var besviken efter Mugello och jag vill göra ett bättre race i England. Jag är glad över min ledning i mästerskapet men jag vill utöka ledningen ytterligare och i helgen ska vi försöka att finna mer fäste åt min M1, fortsätter Jorge.

-Slutligen vill jag åter igen sända mina varmaste lyckönskningar till Valentino, jag är glad att han återhämtar sig bra och vi kommer att sakna honom under dessa hektiska veckor, avrundar Jorge.

 

The-New-Grand-Prix-Circuit-2

Film med glimtar från årets tidigare MotoGP-race...

{youtube}5SvW0_nGmgs{/youtube}