Tidigare har vi kunnat se spanjorerna Gibernau, Elias, Pedrosa, Lorenzo gå i stort sett samma väg. Nu är det dags för nästa spanska superstjärna i roadracing, Marc Márquez, att hitta rätt spår. För några dagar sedan inleddes allvaret för hans del med testerna inför 2010 års GP-säsong i 125-klassen. Under vintern har den spanske Derbiföraren laddat med körning på en frusen sjö i Finland med en dubbad motocrossmaskin tillsammans med den finske teamchefen och ismästaren Aki Ajo. Målet är givetvis att tillhöra toppskiktet i MotoGP i framtiden.

 

I år har den lovande föraren, Marc Márquez har anslutit till finska Ajo Motorsport team och kommer att tävla på en Derbi RSA, byggd i Barcelona. Han har givetvis också laddat med ett sprillans nytt skinnställ…

-Äntligen är vi tillbaka till atmosfären jag gillar mest av allt. Jag har hållit på med motocross, enduro, gått på gym och cyklat men jag såg fram emot att få köra min nya cykel. Som alltid, måste vi inleda försiktigt, för att öka tempot allt eftersom, sa Marquez.

tn_Marc_Marquez

Sedan hans VM-debut har Márquez blivit den yngsta spanska föraren på pallen (i Storbritanniens Grand Prix 2008) och yngst att uppnå en pole position, (i Frankrikes Grand Prix förra året).

 

Att gå med i finska teamet gav dessutom Marquez möjligheten att prova racing på is med sin nya chef, 10-faldige finska mästaren på is, Aki Ajo.

 

-Det var ganska kallt, temperaturen var minus 20 grader, men att köra motorcykel på is var kul. Jag blev förvånad över hur bra grepp det var, mycket bättre än på vid motocross, förklarar Marquez.

 

VM-säsongen för Marc Marques del inleds på Losail i Qatar, den 11 april.