Omedelbart efter det senaste MotoGP-testet i Malaysia reste den amerikanske Ducatiföraren Nicky Hayden till doktor Angel Vilamors klinik i Madrid, Spanien, för att utföra kirurgi på sin högra arm.

 

 

Nicky Hayden har tidigare utfört en operation på kliniken för sina problem med arm-pump (kallas på fackspråk för compartment syndrom*), en operation som blir allt vanligare att genomföra för motorcykelförare inom såväl roadracing som motocross och enduro. Efter senaste testet i Sepang begav sig Nicky tillbaka till kliniken för en kirurgisk "saneringsoperation” där man tog bort ärrvävnad som härrör från den första operationen.

 

Hayden, som i skrivande stund redan är tillbaka i Amerika, kommer att delta i nästa MotoGP-test, återigen i Sepang, den 25 och 26 februari, tillsammans med teamkamraten Casey Stoner.

 

*=Compartment syndrom finns av två olika slag, dels det akuta som uppstår i samband med exempelvis benbrott eller stor muskelblödning. Det andra fallet är det kroniska, som innebär att en muskelgrupp omgiven av en stram muskelhinna svullnar så mycket att den inte riktigt ryms innanför muskelhinnan. Operationen går till så att man på kirugisk väg öppnar själva muskelhinnan och ser till att muskeln ges mer plats.