Regerande MotoGP-mästaren Valentino Rossi och hans team”kompis” Jorge Lorenzo kommer inte längre dela uppgifterna för sina YZR-M1-cyklar. Under 2010 års säsong kommer en vägg skilja de två teamen åt och Rossi har påpekat att han inte längre kommer att dela med sig av några som helst kunskaper till någon rival, och det gäller även Jorge Lorenzo.

 

-Med tanke på att dessa två förare är de främsta rivalerna i MotoGP-mästerskapet har vi beslutat att respektera denna konkurrens internt och att respektera deras personliga önskemål. Hos Yamaha, kan ingenjörer jämföra data och information, men de två lagen inne i depåboxarna kan arbeta mer självständigt sett ur en teknisk synvinkel, kommenterar Davide Brivio, Rossis team manager.

tn_P20100205151058312

-Varje team har sina egna data. Endast Yamahas ingenjörer kan se alla data och sedan förse båda förarna med dessa, sa Teamchefen , Masahiko Nakajima.

 

-Jag tycker att Jorge redan 2008, men framför allt förra året, visade bra fart och också en bra inställning att fixa och ställa in cykeln. Nu har han kört två år i MotoGP och alla i teamet är överens om att det är möjligt för honom att gå sin egen väg, sa Rossi.

-Jag har ingen kommentar till detta, sa Lorenzo, vilket tyder på att inte verkar vara helt nöjd med denna utveckling.

tn_P20100205160156156

Jeremy Burgess gjorde klart redan förra året att det var Rossi som är helt ansvarig för utvecklingen av racevinnande Yamaha YZR-M1.

Rossi tar givetvis racingen på stort allvar och har sagt att han inte kommer att erbjuda några som helst råd eller tips till sin vän Marco Simoncelli, som debuterar i MotoGP i år med och kommer att köra en Honda.

-När Marco skrev på för MotoGP var det slut på tipsen. Jag har en god relation med honom och jag har sett honom växa upp och bli en världsmästare, men nu är han en rival, precis som de andra, avrundade Rossi.