Rossi körde hem sin 100:e GP-seger
I samband med helgens MotoGP på Assen vann Valentino Rossi sitt 100:e Grand Prix, tog sin andra seger i rad. Rossi startade från Pole och kunde köra hem segern före den spanske teamkamraten Jorge Lorenzo och den australienske Casey Stoner. I och med helgens seger leder Rossi mästerskapet (131 poäng) före Jorge Lorenzo (126 poäng) och Casey Stoner (122 poäng) . Nu stundar några dagars vila innan det är dags för helgens race på Laguna Seca i USA.

 

Colin Edwards kammade hem sitt bästa resultat för året med en fjärde plats. Chris Vermeulen körde hem femteplatsen före James Toseland som knep sjätteplatsen. Dani Pedrosa och Andrea Docizioso samt Mika Kallio kom inte i mål efter att de kraschat omkull.

fb_P20090627163057906

-Detta är ett mycket känsloladdat ögonblick och jag är säker på att jag kommer att minnas den här 100e segern för resten av mitt liv. När jag nådde sjuttionde segern verkade hundra segrar långt borta men här är jag och det har varit väldigt roligt att komma hit. Det är tack vare så många andra människor, som exempelvis Jeremy och mina killar som har varit med mig i tio år och alla i laget som alltid ger hundra procent och alltid ger mig den bästa cykeln som det bara är möjligt. Men jag måste även passa på att tacka de vänner som har varit med mig hela mitt liv och min pappa Graziano, som vann här i Assen för 30 år sedan när jag var en liten bebis och min mamma Stefania, eftersom de alltid har stöttat mig. Det är stort att nå denna stund här på Assen eftersom det är "Katedralen" inom motorcykelracing och den mest historiska banan vi kör på, sa en mycket glad Valentino efter att han kört hem sin hundrade GP-seger.


-I dag var ett perfekt lopp - Jag fick en bra start och min cykel var fantastisk vilket innebar att min hastighet var mycket hög. Faktum är att jag tror att det var bättre för allas hjärtan att vi inte hade en sådan fajt som vi hade på sista varvet i Barcelona. Jag hade ett rejält övertag över Lorenzo under vissa delar av banan och det var en härlig körning för mig. Nu har jag hundra vinster och jag är bara den andra föraren genom tiderna att komma fram till denna siffra men Agostini har fortfarande 22 fler segrar och för mig är han fortfarande störst. Hundra är ett bra resultat men atmosfären i vårt team är underbar och motivationen är fortfarande lika hög som någonsin, och vi vill vinna några till segrar, avslutade Rossi.