Simoncelli klar för debut i MotoGP

Regerande 250-världsmästaren Marco Simoncelli kommer att göra sin debut i MotoGP tillsammans med San Carlo Honda Gresini nästa år, meddelade satellitteamet inför helgens race på Assen. Teamet meddelar även att San Carlo stannar kvar som huvudsponsor för teamet under 2010.

 

I dagsläget framgår inte huruvida Marco kommer att ersätta Toni Elias eller Alex de Angelis.

-Vi är oerhört glada att kunna göra detta viktiga uttalande, förnya vårt avtal med San Carlo, som har visat stor tro på oss och fortsätter att stödja oss nästa år, och avtalet med Marco Simoncelli som kommer att tävla med oss i MotoGP, sa den glada och stolta teamägaren Fausto Gresini.

-Marco har under de senaste åren visat att han har förmågan att vara en viktig förare i MotoGP. Vi hade upprättat en bra kontakt med honom redan och de underlättade förhandlingarna om avtalet för 2010 som vi har undertecknat. Även Honda värderar Simoncelli högt och tror att han är en förare med stor potential för framtiden, så Honda är mycket glad över att vi kan välkomna honom ombord för nästa säsong, avslutade Fausto.

-Nästa år kommer jag att ingå i Honda Gresini team och jag är mycket glad över att det är ett italienskt team. Jag tycker det är ett mycket starkt team. Jag är mycket glad att vara med Honda och Fausto. Som många vet är jag vän med Valentino Rossi och ibland kör vi motocross tillsammans, men jag vill gärna tävla mot honom nästa år eftersom det betyder att jag presterar bra, kommenterar Simoncelli.