Honda har presenterat deras officiella fabriksteam i MotoGP, med förarna Marc Marquez och Joan Mir Honda, tillsammans med RC213V som de kommer att tävla med under 2023 års MotoGP. 

Honda och Repsols allians sträcker sig 29 år tillbaka i tiden. Det är det längsta samarbetet i motorsportracingens värld och har resulterat i 15 VM-titlar, 183 segrar och 454 pallplatser i det främsta roadracing-mästerskapet.

Marquez är tillbaka i full form efter några år med skador. Den åttafaldige världsmästaren kommer återigen att sikta på att slåss om titeln under sitt elfte år med Repsol Honda Team. I de 154 Grands Prix han har ingått i teamet har han säkrat 100 pallplaceringar, varav 59 har varit segrar, 63 pole positioner och sex VM-titlar i främsta klassen.

Mir blev världsmästare i MotoGP 2020 med Suzuki, samt vann Moto3-titeln på en Honda 2017. Han ansluter till Repsol Honda Team efter 65 race i den främsta klassen, med 13 pallplatser och en seger. Mir fick sin första erfarenhet av RC213V under Valencia-testet i november förra året, och fortsatte sin anpassning under det senaste Sepang-testet.

Innan världsmästerskapet inleds i Portimao (Portugal) den 26 mars kommer förarna att delta i ett officiellt test den 11 och 12 mars, på samma bana, Autódromo Internacional do Algarve.