Red Bull KTM Factory Racing har presentat sina färger och förare som är aktuella för årets MotoGP. Dessutom har KTM meddelat att Dani Pedrosa är aktuell som förare i årets spanska GP på Jerez-banan.

För fjärde året i rad kommer Brad Binder att vara en av KTM RC16-förarna i företagets MotoGP-team. Den 27-årige sydafrikanen tog KTM:s första MotoGP-seger i Tjeckien 2020 och var KTM:s högst rankade förare 2022 med sin 6:e placering totalt i mästerskapet och pallresultat i både årets inledande Grand Prix (Qatar) och säsongsavslutning (Valencia). Nu, efter nio säsonger i Red Bull KTM-familjen är Binder etablerad som en av de mest målmedvetna och effektiva förarna i MotoGP-startfältet. 

Brad Binder och Jack Miller

 

Nummer 33 får sällskap av Jack Miller. Den nyligen fyllda 28-åringen kommer att styra KTM RC16 när han bjuder på att bli den enda föraren i det nuvarande MotoGP-fältet som noterar GP-vinster med tre olika märken. Australiern tillför teamet nio säsonger av erfarenhet och en enorm karaktär samt en stamtavla som inkluderar fyra segrar och 22 pallplatser i den främsta klassen.

Red Bull KTM Factory Racing är överst i KTM-roadracingpyramiden och en struktur som ser deltagande och närvaro i varje världsmästerskapsdivision och mer. I roadracingens främsta MotoGP-klass har KTM fått anledning att fira sju MotoGP-segrar, samtidigt som de noterat 18 pallplatser och tre Pole Positions sedan 2017. KTM RC4-maskinerna har levererat fem VM-titlar och 80 segrar i Moto3-klassen sedan starten 2012 och den tekniska basen hos motorcykeln har varit grunden för talangutvecklingen i Red Bull MotoGP Rookies Cup, Northern Talent Cup och Austrian Junior Cup.

2023 års MotoGP-mästerskap gasar igång 24-25-26 mars på Algarve International Circuit (Portimao) i Portugal efter två försäsongstester från 10-11-12 februari (Malaysia) och 11-12 mars (Portugal).

Red Bull KTM Factory Racing Team Manager, Francesco Guidotti, har bekräftat att testföraren Dani Pedrosa kommer att göra ett wildcard-framträdande i spanska Grand Prixet på Jerez-banan i april.