Från 2023 kommer Spaniens ikoniska motorcykelmärke GASGAS att ansluta sig till MotoGP-cirkusen för första gången, tillsammans med Tech3 Factory Team, med Pol Espargaro som teamets första officiella förare. Ytterligare en förare till det röda teamet kommer att bekräftas inom kort.

Företaget, som bildades på 1980-talet, har haft en hel del framgångar på högsta nivå inom såväl trial som Enduro, liksom motocross, supercross och rally, och nu - efter att sina framgångar i både Moto3- och Moto2- är varumärket redo för nästa nivå; MotoGP - främsta klassen inom roadracing. 

Pol Espargaro

 

Pol Espargaro är en ny medlem av GASGAS-familjen, där den populära 31-åringen knyter till sig en del av GASGAS iberiska arv för märkets MotoGP-premiär.

 

Den distinkta röda och vita färgen kommer nu att färdas snabbare än den någonsin har gjort tidigare tack vare den nya GASGAS MotoGP-racern. Märket kommer att vara det sjätte märket i MotoGP för 2023 men har redan ökat sin närvaro i och med sina Grand Prix-segrar och pallplaceringar i Moto3 och Moto2 under de senaste två säsongerna.