Efter att ha drabbats av frakturer hos ryggradens T6 och T8-kotor under det nederländska GP:t på Assen-banan, har Jorge Lorenzo valt att fortsätta fokusera på sin återhämtning och kommer att återvända till det racingen under det brittiska MotoGP:t på Silverstone-banan den 25 augusti.

Jorge Lorenzo och Repsol Honda Team har kommit överens om att det är bäst för Lorenzo att stå över både det tjeckiska och österrikiska MotoGP-deltävlingarna för att istället fokusera helt och fullt på sin återhämtning och minimera ytterligare risk för skador. Efter att ha tillbringat sommaren med sin rehabilitering har Lorenzos tillstånd förbättrats, men han är fortfarande i en del smärta och hans rörelse på en motorcykel är fortsatt begränsad. Silverstone har satts som Jorges nya mål för racing-comeback med Repsol Honda Team.

Istället kommer Stefan Bradl köra RC213V i Repsol Honda Team-färgerna. Tysken var planerad som ”wild card”-förare under det tjeckiska GP:t, men kommer nu att ersätta Lorenzo, precis som han gjorde på tyska Sachsenring.