KTM har presenterat sin sin nästa MotoGP-förare, Brad Binder, som kommer att göra sällskap med Miguel Oliveira i Red Bull KTM Tech3 under nästa säsong.

Den 23-årige sydafrikanske föraren, 2016 års Moto3-världsmästare, kommer att styra en av teamets KTM RC16 nästa år, efter tre säsonger, 3 segrar och 8 pallplatser - hittills - i Moto2-klassen. Binder gjorde sin Grand Prix-debut under 2011 (som en Red Bull MotoGP Rookies Cup-vinnare) och grep sin första silvermedalj 2014. Han vann sin första VM-titel 2016 under sitt andra år med Red Bull KTM Ajo (blev Sydafrikas första världsmästare inom roadracingen på trettiofem år och den tredje någonsin från sitt land) och tog steget vidare till Moto2 med samma team. Han körde tillsammans med Oliveira 2017 och 2018.

I MotoGP lär Binder bli den första sydafrikanska föraren att komma till start under fyrtaktseran, sedan Kork Ballington, Jon Ekerold och Brett Hudson i början av 1980-talet.

Binder kommer att ansluta till Red Bull KTM Tech3 för vad som blir teamets andra säsong i "orange" och de tidiga stadierna av ett ungt projekt för både truppen och varumärket.

 

Brad Binder: "Det är otroligt glad över att få denna möjlighet. Jag vill säga ett stort tack till KTM, Red Bull KTM Tech3, min chef och min familj för hjälpen att komma till främsta klassen. Det är en fantastisk känsla just nu och en dröm som blir verklighet. När du växer upp är det här du strävar efter - att vara i MotoGP-klassen med de bästa förarna i världen med de bästa motorcyklarna - så det är en galen känsla just nu."