Rapport: Världscupen i inomhusenduro

Den polska föraren Taddy Blazusiak (KTM) knep ledningen i World Indoor Enduro World Cup efter den spektakulära starten inne på Sheffield Arena i England. Tvåa är amerikanaren Mike Brown (KTM) och den brittiska Graham Jarvis (Sherco) trea. Den spanske KTM-föraren Ivan Cervatnes kom på fjärde plats medan den svenske Husabergföraren Joakim Ljunggren kom sexa totalt, efter att ha tagit täten i flera av heaten som debutant i dessa sammanhang. Hör Joakim Ljunggren berätta om helgens race.

 

HÖR JOAKIM LJUNGGREN BERÄTTA OM HELGENS RACE

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2009-10-31-joakim.mp3{/mp3remote}

(intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibro-enduro.nu)

Blazusiak har redan visat att han är i toppform, och körde till sig de snabbaste tiderna på träningsrundorna, före David Knight (Kawasaki). Den goda relationen mellan den polska föraren och den brittiska banan syntes i kvalomgångarna, där han återigen var den snabbaste föraren.

fb_a2b7e05a99

I den första finalen tog amerikanaren Brown starten, men Blazusiak var snart förbi och satte därefter ett hysteriskt högt tempo på den tekniska banan. En stund senare kunde den jublande publiken se honom passare målflaggan före den franske Husqvarnaföraren Antoine Meo (Husqvarna), Brown och Knight.

fb_taddy_IEWC_SheffieldBlazusiak tog täten även i det andra racet och trots några små misstag, körde han i mål före Jarvis och Brown. Joakim Ljunggren (Husaberg) slutade på fjärde plats, strax före Cervantes, som även i detta race kom på femte plats.

Den tredje finalen var den snabbaste för den polska föraren. "Taddy" låg hack i häl bakom Brown, men då amerikanen begick ett misstag tog sig Taddy förbi och vann ännu en gång. KTM-föraren Ivan Cervantes lyckats återhämta sig från ännu en dålig start och kom slutligen trea.

I den preliminära klassificeringen av mästerskapet har Taddy Blazusiak 13 poängs ledning över Mike Brown, 20 över Graham Jarvis och 22 över Ivan Cervantes. Joakim Ljunggren som debuterade med sin Husaberg FE390 ligger sexa.

Nästa deltävling i Indoor Enduro World Cup kommer att hållas i Genua (Italien) den 5 december


RESULTAT:

1) Teddy Blazusiak, POL, 45p.

2) Mike Brown, USA, 32.

3) Graham Jarvis, GBR, 25.

4) Ivan Cervantes, ESP, 22.

5) Antoine Meo, FRA, 20.

6) Joakim Ljunggren, SWE, 18.

7) David Knight, GBR,

8) Dougie Lampkin, GBR, 8.