Den kommande helgen, samtidigt som GGN körs här hemma i Sverige, äger Indoor Enduro World Cup rum i Sheffield, Storbritannien. Och där kommer Joakim Ljunggren och Oriol Mena vara på plats för att tävla med varsin Husaberg FE 390. Den cykel som de två förarna valt för sin satsning på världscupen i inomhus-enduro.

Livet för en enduroförare på VM-nivå är extremt arbetssamt och inte minst under hösten och vintern. Bara två veckor efter att den 84:e upplagan av Six Days avslutades i Figueira da Foz, Portugal inleds vintersäsongen med den första omgången av 2010 års IEWC på Sheffield Arena.

 

För Husaberg Factory Team har Joakim Ljunggren valt att ta sig an denna utmaning tillsammans med sin teamkamrat och regerande juniorvärldsmästaren Oriol Mena. Joakim har redan visat sin suveräna förmåga på dessa typer av banor fyllda med konstgjorda hinder genom att vinna Super Test under GP:t i Portugal. Joakim är känd som en specialist på extremt teknisk endurokörning och efter Portugal har han tränat hårt på sin egna endurocrossbana.

- Sedan Six-Days har jag hunnit köra cirka fem timmar med min FE390, och det känns riktigt, riktigt bra. Det känns inte som om det går fortare, men under träningen var jag två sekunder snabbare på ett specialprov än med min SM-hoj (FE450). Under fredagen flyger jag ner till England för köra träningar, kval och race under lördag eftermiddag och sent in på lördagskvällen, förklarar en glad och förväntansfull Joakim efter ett härligt träningspass i Karlskogatrakten.

-Jag ser verkligen fram emot IEWC och jag tror jag kan göra riktigt bra ifrån mig där. Jag har fokuserat på min träning efter ISDE och jag gillar verkligen denna tekniska körning, plus att FE-390, modellen som vi kommer att använda för inomhusracingen, verkligen är den perfekta cykeln för Endurocross, avrundar Joakim.