Den 23 maj står Falköpings MK värd för årets första deltävling i Enduro-SM. Att Joakim Ljunggren har för avsikt att köra en full SM-säsong samt att flera toppförare har bytt både märke och klass skapar onekligen goda förutsättningar för ett mycket spännande mästerskap.


Trots den korta förberedlesetiden uppges klubben ha fått till ett riktigt fint upplägg på Falköpings Motorstadion och positivt för publiken är att det är gångavstånd mellan alla proven tack vare en central placering. Banvarvet består av fyra prov innehållandes crossprov, superenduroprov och två enduroprov. Crossprovet går på Motorstadions motocrossbana som är en hårdbana på kalkstensgrund och de två enduroproven varierar mellan hård kalkstensskiffer och skogspartier i kuperad terräng.

Tävlingsdagen delas upp då det komprimerade stadionutrymmet bara tillåter en minimal transportsträcka. Klockan 09:00 rullar SM Dam/VRM ut på sina tre varv samt Bredd på sina två varv, kl.12:30 startar JSM/SM sina fyra varv. Beräknad provtid för ett varv i SM-klassen är kring 25 minuter.

Vägbeskrivning till Falköpings Motorstadion finns på www.falkopingsmk.com

Mer om Enduro-SM på www.endurosm.se