Många såg fram mot årspremiären i Enduro-SM vid Bollebygd, men i veckan kom beskedet att klubben ej får tillstånd från Länstyrelsen att nyttja dom tänkta markerna. Istället tar Falköpings Motorklubb över arrangemanget.

Det står nu klart att Falköpings Motorklubb tar över som arrangör för årspremiären i Enduro-SM. Tyvärr är det en omöjlighet för klubben att hinna få till en fullängdsbana med transporter på denna korta tid, och istället kommer tävlingen köras i ett mer komprimerat format än normalt, på deras ordinarie område.

Banvarvet kommer innehålla två eller tre prov per varv men transporterna kommer bli kortare än normalt. För att det inte ska bli allt för trångt på banan kommer dagen delas där Bredd/VRM/Dam kör på förmiddagen och SM/JSM på eftermiddagen. Totala tävlingstiden kommer därmed bli kortare än normalt medan provtiden kommer bli som vanligt eller troligtvis längre än normalt då det nu blir mer prov och mindre transport.

-Vi är tacksamma för att klubben tar på sig uppdraget och är övertygad om att det blir en bra start på årets säsong. I och med detta kan vi nu också meddela alla som undrar att den första deltävlingen kommer köras utan krav på körkort, kommenterar Marcus Frändén – SM-samordnare.

 

Kalender för Enduro-SM med klasserna SM1, SM2, SM3, JSM1, JSM2, Dam SM, VRM1, VRM2

Datum                        Arrangör

lördag 23 maj            Falköpings MK

lördag 13 jun SMK Hofors

lördag 22 aug            Östhammars MK

lördag 29-30 aug      SMK Söderhamn

lördag 19 sep            SMK Vingåker

 

Kalender för Ungdoms-SM med klasserna USM1, USM2, USM3, USM D1, USM D2

Datum                        Arrangör

lördag 09 maj            Vimmerby MS

lördag 06 jun Norrahammars MK

lördag 01 aug            USM Team Värmland

lördag 15 aug            USM Botkyrka

lördag 26 sep            USM Göta

 

Mer information om Enduro-SM finns på www.endurosm.se