På lördag är det dags för MK Kumla Enduroteam att släppa ut förarna i årets fjärde deltävling i Enduro-SM. Till start kommer även Joakim Ljunggren som sent bestämde sig för att hoppa över Spanska mästerskapen och istället komma till start i helgens SM.

Trots klubbens namn körs tävlingen i Hallsberg, tanken var att start och mål skulle vara förlagd till Åsbro Kursgård men förra veckans kraftiga regnande gjorde detta omöjligt då depåytorna formligen flöt iväg.
Istället har man nu flyttat ner till Hallsbergs MK,s anläggning där även ett av proven körs.

Banan består av tre stycken prov. Varvet inleds med ett crossprov bestående av snabba skogsparier och avslutas med Halssbergs crossbana, körtid cirka 7 minuter. En 13minuter lång transport i skogen tar förarna till enduroprovet som körs uppe vid Åsbro Kursgård körtiden där är cirka 6-7 minuter. Sedan går det ner till service på en 14 minuter lång skogstransport innan det bär av ner till Halsberg för ett rejält långt och snabbt gräsprov som tar cirka 7,5 minuter. Därefter är det transport upp till Motorstadion igen för service och nytt varv. Total tid inklusive service är cirka 90 minuter/varv

SM/JSM kör 4 varv.
VRM/Ladies Cup kör 3 varv.

Som vanligt sänds FM-radio från tävlingen över tävlingsområdet och webbradio för er som inte kan vara på plats.
Liveresultaten följer ni på www.endurosm.se