Säsongen 2014 för Swedish Enduro Championship, Enduro-SM, kommer att starta där vi avlsutade årets säsong, nämligen i Uddevalla. Här kan du läsa mer och se kalendern för 2014 års säsong.


BMK Uddevalla kommer köra en tvådagarstävling i slutet av maj.
På grund av att det är tätt med EM och VM under våren blir det den enda SM-tävlingen i enduro före sommaren. Men sedan blir det desto fler, två i augusti, en dubbeltävling i september och sedan avslutar vi med final första helgen i oktober.

Riktigt kul att det blir två stycken dubbeltävlingar och att vi dessutom har två helt nya arrangörer med i nästa års serie.
Hurvida det kommer att krävas körkort eller ej på respketive tävling är inte spikat men för att köra hela serien kommer det krävas körkort då det på i alla fall minst tre deltävlingar redan nu är klart att det blir körkortskrav.


I dagsläget står det TBA på finaltävlingen och det beror på att det inte är helt klart med den tilltänkta arrangören så denna presenteras senare.


Totalt sett blir det alltså sju deltävlingar på fem platser 2014 vilket känns otroligt positivt.

Super Enduro SM kommer 2014 köras i Borås i samband med SM veckan och datum för det blir fredag 4/7 (alternativt torsdag 3/7 eller lördag den 5/7, spikas senare efter samråd med övriga sporter och SVT).

För USM/DSM serien ser det tunt ut i dagsläget men en arrangör är klar och det är Botkyrka MK som kommer köra den 23 Augusti, roligt med en ny arrangör även i den serien. Sedan ryktas det om att fler klubbar funderar men det är inte längre så mycket tid att fundera på då andra tävlingar och serier ligger på för att få välja sina datum så nån vecka till men sen spikas USM/DSM med dom arrangörer som då finns.

 

Kalender - ENDURO-SM 2014

Datum                   Tävlingstyp                Plats
lördag 24-maj        SM/JSM/VRM/LC      BMK Uddevalla
söndag 25-maj      SM/JSM/VRM/LC      BMK Uddevalla
fredag 04-jul          Super Enduro SM      Borås (alternativt datum tors 3/7 el lör 5/7)
lördag 16-aug        SM/JSM/VRM/LC      Östhammars MK
lördag 23-aug        USM/DSM                  Botkyrka MK
lördag 30-aug        SM/JSM/VRM/LC       Kumla Enduroteam
lördag 20-sep        SM/JSM/VRM/LC       SMK Hofors
söndag 21-sep      SM/JSM/VRM/LC       SMK Hofors
lördag 04-okt         SM/JSM/VRM/LC       FINAL TBA