Öppningsrundan i årets mästerskap i Superenduro, vid polska Krakow, kommer att bli ett unikt tillfälle för Taddy Blazusiaks många fans att säga farväl till denna ikoniska raceförare, som nu har fattat beslutet att avsluta sin framgångsrika tävlingskarriär. 

 

Blazusiak kommenterar: "Jag har funderat på detta beslut under ett tag nu. Jag har alltid sagt till mig själv att jag kommer att göra det när jag känner att tiden är rätt. Jag har tävlat runt om i världen under en lång tid. Jag tränade det hårdaste jag kunde, och jag kämpade för varje raceseger och mästerskapstitel som om det inte finns någon morgondag. Jag har uppnått mer än jag någonsin trodde jag skulle kunna, och jag är tacksam för alla fina minnen från mina år av racing. Jag vill säga tack till min familj, särskilt till min bror Wojciech, för allt det hårda arbete och för att de var där för mig från början. Tack också till min teammanager och vän Alex Doringer, och naturligtvis också ett särskilt tack till KTM:s VD Stefan Pierer och KTM:s Motorsportchef Pit Beirer för att jag gavs möjligheten att jaga mina drömmar. Tack till alla människor hos KTM Factory Racing för den bästa motorykeln, och naturligtvis också ett stort tack till Red Bull och alla mina långsiktiga sponsorer. Jag är tacksam för alla fans runt om i världen. Nu bär det av vidare till nästa äventyr."

Som flerfaldig polsk och europeisk trialmästare i början av sin karriär, dök Blazusiak upp i rampljuset när han år 2007 blev den överraskande vinnaren av extremt tuffa Red Bull Hare Scramble i Österrikes Erzberg Rodeo. Han blev omedelbart kontrakterad av KTM Factory Racing. Han fortsatte med att bli femfaldig vinnare av Erzberg, femfaldig vinnare av AMA Endurocross-mästerskapet, och sexfaldig världsmästare i SuperEnduro. Han vann också fem X-Games-medaljer, varav fyra guld och otaliga andra Extrema Enduro-tävlingar.