Dags för Anders Erikssons entré i Mästarnas Mästare

I Mästarnas mästare möts några av Sveriges främsta idrottsmän och idrottskvinnor i fysiska och psykiska utmaningar. De sätts på prov i bland annat laganda, uthållighet och strategi. På söndag sänds årets femte avsnitt av Mästarnas Mästare, där grupp 2 gör entré, med sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson i spetsen, tillsammans med Kicki Johansson, Inez Karlsson, Heidi Andersson, Kennet Andersson och Björn Ferry. Programmet drar igång klockan 20.00 på SVT1, och kommer även att publiceras i SVT Play.

LÄNK: Mer information om programmet här

 

LÄNK: Mer om Anders Eriksson HÄR…

 

Grupp 1

I första tävlingsgruppen ingår Caroline Ek, Peter Forsberg, Karolina A. Höjsgaard, Niklas Jihde, Hanna Marklund och Jörgen Persson. De tävlande hinner knappt mer än landa innan de delas in i lag efter vikt och det är dags för den första tävlingen: Gripkraft. I det första avsnittet får vi också titta tillbaka på orienteraren Karolina A. Höjsgaards och pingisspelaren Jörgen Perssons idrottskarriärer.

I program två är det tema fysik. Under tre tävlingar avgörs vem som ska bli den förste av deltagarna som tvingas åka hem. I den nya tävlingen Flaggfältet blir det dramatik värdigt en OS-final på 100 meter. Alla tävlande startar samtidigt för att fånga en flagga som ger poäng. Ju snabbare man är, desto större chans till höga poäng. Och man får bara en enda chans. Det är också dags för säsongens första nattduell.

 

Grupp 2

I avsnitt fem gör grupp två entré, och då ser vi Heidi Andersson, Kennet Andersson, Anders Eriksson, Björn Ferry, Kicki Johansson och Inez Karlsson tävla om vilka som ska gå vidare.

I första tävlingsgruppen ingår Caroline Ek, Peter Forsberg, Karolina A. Höjsgaard, Niklas Jihde, Hanna Marklund och Jörgen Persson.

 

De tävlande 2016 är:

Heidi Andersson, armbrytning

Kennet Andersson, fotboll

Caroline Ek, kickboxning

Anders Eriksson, enduro

Björn Ferry, skidskytte

Peter Forsberg, ishockey

Karolina A. Höjsgaard, orientering

Niklas Jihde, innebandy

Kicki Johansson, basket

Inez Karlsson, jockey

Hanna Marklund, fotboll

Jörgen Persson, bordtennis