Husqvarna Motorcycles Scandinavia Enduroteam för 2016

Med 2016 års Enduro-säsong på gång har Husqvarna Motorcycles Scandinavia presenterat LeoVegas Husqvarna Enduro Racing Team med Thomas Gustafsson som teamchef. Teamets officiella förare är Martin Sundin, Albin Elowson, Emil Gustavsson, Erik Ljungberg, Jesper Börjesson och Anton Sandstedt. Här kan du läsa mer om teamets förare och målsättningar.

Martin Sundin kommer att tävla i E3-klassen med en FE 501 med support från Marin & Fritid. Efter att ha vunnit E3-klassen i Europamästerskapet och kört till sig en tredjeplacering i tuffa Novemberkåsan siktar Martin på att försvara sin titel och även köra för seger i svenska mästerskapet.

Albin Elowson fortsätter på FE 350 supportad av Stomberg CM Racing. Då 2015 års säsong till viss del grusades på grund av problem med sin tumme ser Albin verkligen fram emot att ladda vidare under 2016-säsongen. Efter att ha avslutat förra året som bästa juniorförare på Gotland Grand National och visat god fart i försäsongstävlingarna Albin har som målsättning att komma tillbaka till toppen, där han hör hemma. Med stöd av LeoVegas Husqvarna kommer Albin köra hela 2016 års Enduro-VM.

Emil Gustavsson kör FE 250 med stöd av Bloms MX i svenska Enduromästerskapet. Emil startade denna säsong med vad som såg ut som ett tidskrävande rehabiliteringsprogram på grund av axelskada, men var på rekordtid tillbaka i sadeln för att avsluta topp-10 i E1 i år.

Erik Ljungberg är en av de nya förare för LeoVegas Husqvarna-teamet. Med stöd av Bloms MX kommer Erik att köra FE 250. Erik är den försvarande svenska Juniormästaren i E1 och slutade 6:a i 2015 års Novemberkåsan.

Jesper Börjesson som missade den första omgången för att sedan vinna alla återstående tävlingar fick se sig slagen med 5 poäng för segern i JSM-mästerskapet 2015. Andra bästa junior på Gotland Grand National och 5:e plats i Novemberkåsan visar att han är en förare att noga följa. Jesper strävar alltid efter att vara på toppen av pallen och 2016 kommer han att köra FE 350 med support av Cross & Enduro Companiet.

Anton Sandstedt kommer att köra FE 250 supportad av Stomberg CM Racing och är angelägna om att komma tillbaka och leverera toppresultat efter en tuff 2015-säsong där han hade svårt att prestera på sin vanliga nivå på grund av sjukdom.