Stenhård kamp för Anders Eriksson i Mästarnas Mästare

Den åttonde säsongens Mästarnas mästare avgörs i Andalusien i Spanien och en stenhård kamp utlovas. För oss motorcykelfantaster är det extra roligt att en av världens främsta enduroförare, Anders Eriksson är med i det populära programmet. Johan Ahlberg från Fastbikes.se var på plats och träffade mästarna som deltar i årets program, och fick en smygtitt av vad som komma skall. Här kan du höra Anders berätta lite mer…

HÖR ANDERS ERIKSSON BERÄTTA MER OM SITT DELTAGANDE I MÄSTARNAS MÄSTARE NEDAN

 

I årets Mästarnas Mästare möter sjufaldige Endurovärldsmästaren Anders Eriksson stenhårt motstånd från Heidi Andersson (armbrytning), Kennet Andersson (fotboll), Caroline Ek (kickboxning), Björn Ferry (skidskytte), Peter Forsberg (ishockey), Karolina A. Höjsgaard (orientering), Niklas Jihde (innebandy), Kicki Johansson (basket), Inez Karlsson (jockey), Hanna Marklund (fotboll) och Jörgen Persson (bordtennis).

Detta är de svenska idrottshjältar som gör upp om titeln ”Mästarnas mästare 2016”. Det blir tio program fyllda av en stenhård kamp om poäng och prestige. Nytt för i år är att tre tävlande från varje grupp går vidare och möts i semifinal i avsnitt nio. Programledare är Micke Leijnegard. Programmet har premiär på SVT1 den 6 mars.

 FB1 6025

GRUPP 1

I första tävlingsgruppen ingår Caroline Ek, Peter Forsberg, Karolina A. Höjsgaard, Niklas Jihde, Hanna Marklund och Jörgen Persson.

De tävlande hinner knappt mer än landa innan de delas in i lag efter vikt och det är dags för den första tävlingen: Gripkraft. I det första avsnittet får vi också titta tillbaka på orienteraren Karolina A. Höjsgaards och pingisspelaren Jörgen Perssons idrottskarriärer.

I program två är det tema fysik. Under tre tävlingar avgörs vem som ska bli den förste av deltagarna som tvingas åka hem. I den nya tävlingen Flaggfältet blir det dramatik värdigt en OS-final på 100 meter. Alla tävlande startar samtidigt för att fånga en flagga som ger poäng. Ju snabbare man är, desto större chans till höga poäng. Och man får bara en enda chans. Det är också dags för säsongens första nattduell.

GRUPP 2 (Anders Erikssons grupp)

I avsnitt fem gör grupp två entré, och då ser vi Heidi Andersson, Kennet Andersson, Anders Eriksson, Björn Ferry, Kicki Johansson och Inez Karlsson tävla om vilka som ska gå vidare.

 Under presskonferensen fick jag se en smygtitt av en av tävlingarna, och jag kan lova att det kändes i Anders axlar och armar efter det tävlingsmomentet…

 

Här kan du höra lite mer om vad Anders har att säga om sitt deltagande i Mästarnas Mästare 2016. Dessutom kommer han med ett viktigt tips åt dig som siktar på toppen: "Glöm inte att ha roligt"

 

HÖR ANDERS ERIKSSON BERÄTTA MER OM SITT DELTAGANDE I MÄSTARNAS MÄSTARE NEDAN