Film: Första elracet i GGN:s historia

I årets upplaga av endurotävlingen Gotland Grand National fanns för första gången en särskild elklass för eldrivna motorcyklar. Johan Ahlberg från Fastbikes.se deltog i det spänningsfyllda och laddade racet, och mötte rejält motstånd av bland andra Juha Salminen, Henrik Lindholm, Christoffer Strömgren, Tomas Persson, Mattias Särnholm, Roger Törnbom, Daniel Tynell, Emil Lindgren med flera. Här kan du kolla in en film du får se mer…

Startfältet i elklassen var måhända inte jättestort, men i gengäld var det inga ”duvungar” som jag mötte. Henrik Lindholm tillhör Sverige-eliten inom enduro, medan Juha Salminen är ”pensionerad” 13-faldig Enduro-världsmästare, Mattias ”RoomService” Särnholm har ett förflutet som SM-förare inom Enduro bakom sig precis som Roger ”Din MC” Törnbom medan Tomas ”MXStar” Persson framförallt har en bakgrund inom motocross, men som även visat framfötterna inom Enduro. I startfältet fanns även Daniel ”Vasaloppskungen” Tynell som förutom att vara en jäkel på att skida snabbt har ett stort Motocrossintresse. Emil Lindgren är MTB-proffs till vardags men visade sig även kunna bemästra den gotländska kalkstenen bakom styret på en KTM Freeride E-SX.

I startfältet var det även ett antal förare från Finland och Norge. Av de 22 i startfältet var tyvärr bara en tjej, norskan Marie Vilde Holt (som vann damklassen i Lilla GGN under fredagen).

På grund av motorcyklarnas begränsade räckvidd delades tävlingen upp i två race med start klockan 09.00 respektive 13.00, där varje delrace bestod av ett varv.

Här nedan kan du kolla in filmen där du får se och veta lite mer…