Snart dags för årets Gotland Grand National

Det börjar onekligen närma sig start i årets Gotland Grand National, som körs 24 oktober på Tofta skjutfält söder om Visby. Nu står det klart att startfältet blir utan Pela Renet, men fylls på med Josh Strang som siktar på förstaplatsen. Dessutom är det premiär för den nya El-klassen, där bland annat Fastbikes.se:s Johan Ahlberg ställer upp bakom styret på en KTM Freeride E-XC. En modell som även kommer att finnas för provkörning på plats.

Som vi meddelat tidigare finns det en ny EL-klass i årets upplaga av GGN, en tävling där Johan Ahlberg från Fastbikes.se alltså valt att ställa upp.

EL-klassen körs i ett helt eget tävlingsformat, tyvärr, med två olika starter (eftersom fordonen endast klarar omkring 30 minuter action i ett svep i spåret) . Därefter läggs båda tiderna ihop och den förare som kommit i mål på snabbast tid är segrare i klassen. Målgång sker på myren och de förare som inte kan köra för egen maskin ända fram får springa i mål...

Banner-Fastbike

 

 

Många toppförare i startfältet...

StrangHusqDec2014-008 194339744f

Josh Strang kommer från Australien men fokuserar för närvarande på en racingkarriär i USA och hans största merit är att han vunnit amerikanska enduromästerskapen GNCC 2010. Josh är 27 år och tävlar för Husqvarna och han uppger att han kommer till Sverige för att vinna GGN 2015.

häromdagen kom även beskedet om att Jeremy Tarroux, som tävlar för Sherco och kommer från Frankrike skulle komma att tävla om segern i årets GGN. Under måndagen nåddes vi dock av uppgiften om att Jeremy, som kom trea i GGN 2013, har fått någon form av förhinder och inte kommer till årets GGN.

Med Joakim Ljunggren, Mats Nilsson, Even Heibye, Josh Strang, Kjetil Gundersen, Jeremy Tarroux ser startfältet till årets GGN ut att bli ett riktigt getingbo då Fransmannen och Mästaren Pierre Alexandre "Pela" Renet krashade svårt i Marocko-rallyt och missar årets GGN.

Andra uppstickare i årets GGN är givetvis gotlänningen som blev trea i GGN 2014, Mats Åkerblom. Sedan har vi Calle Bjerkert, Albin Elowsson, Niklas Persson och inte minst nyblivne endurovärldsmästaren, svenske Mikael Persson som kör Yamaha.