Taddy vann Hells Gate

I helgen kördes endurotävlingen Hells Gate i Italienska Toscana. Den polske KTM-föraren Taddy Balzusiak visade att han är en av världens främsta enduroförare då han körde hem sin andra seger i den stenhårda tävlingen. Alessandro Botturi, även han på en KTM, kom tvåa före den engelska Beta-föraren Dougie Lampkin.

 

Tävlingen brukar vara extremt tuff, och klassas som en av världens tuffaste endagarstävlingar i enduro. I år möttes de tävlande av solsken men i gengäld var det mycket kallt och marken frusen, och flera förare stöp i backen på grund av hala isfläckar. Även dagens vinnare, Taddu Blazusiak körde omkull på is under morgonkvisten men klarade sig undan större skador.

fb_taddy

Fajten om förstaplatsen var stenhård, och utgången var ovis in i det sista. Det som gjorde tävlingen extra intressant var mångfalden av olika motorcykelmärken som var representerade i toppstriden. De två första platserna vann KTM, före Beta, Sherco, Husaberg och BMW.
fb_f78b41d869
-Jag visste att Hells Gate skulle bli riktigt tufft, men jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så tufft som det var. Det fanns inga tillfällen till vila eftersom marken var frusen - du behövde var skärpt och fokuserad till hundra procent hela tiden. Jag är mycket nöjd att jag tog mig i mål, och jag gillade utmaningen, men jag måste erkänna att det var tufft, berättade Andreas "letti" Lettenbichler som kom sexa med sin BMW G450X.

fb_user_74__123472830265210

Resultat Hells Gate 2009
1. Taddy Blazusiak, Polen, KTM E2
2 . Alessandro Botturi, Italien, KTM E3
3 Dougie Lampkin, UK, Beta E2
4. Graham Jarvis, UK, Sherco, E1
5. Tom Sagar, UK, Husaberg E2