Winter Race 1

Med några minusgrader och snöfallet som aldrig riktigt bröt ut hängandes i luften kördes det första av tre "Winter Race Enduro" vid Bussjö Motorstadion som arrangeras av Umeå AK. Ola Jacobsson och Sophia  Jonasson tog hem dubbeln igen i både herr- och damklassen.

AV: Team Extreme Sweden

Junior/Senior/Elit

Det fanns många potentiella vinnare i dagens tävling men snacket gick främst om tre namn. Dessa var Ola Jacobsson FMCK Umeå, Erik Luthström Luleå MS och talangfulle junioren Markus Norman Umeå AK. Det visade sig även att en nyopererad kille (armoperation för att slippa pump) ville vara med i täten, nämligen FMCK Umeås Mathias Häggström.


Det blev ett händelserikt första varv.

Häggström kniper starten som gick på crossbanan, och är tätt följd Luthström, medan Ola inte får igång sin maskin på startlinjen och Markus vurpar i startkurvan. De sistnämnda jobbar sig snabbt upp genom fältet bakom ledarduon.

 

Första varvet växlar de fyra första platserna ett antal gånger, antingen på grund av vurpor, omkörningar eller avåkningar i den heta kampen om ledartröjan.

Inte förrän på slutet av andra varvet stabiliseras positionerna. Ola har precis gått upp i täten med Markus jagande 2:a och Häggström på 3:e plats medan Luthström utgått.

Dessa placeringar tas av Norman som alltså går upp som tvåa följd av Häggström.


Ola Jacobsson i ledningen. (Foto: Tomas Holmqvist)


Avståndet bakåt till hemmahoppet Norman är nästan konstant under halva loppet innan Ola i slutet drar ifrån och vinner med en och en halv minut. Häggström kör in på en tredje plats.




Markus Norman slutade 2:a. (Foto: Tomas Holmqvist)

 

 


Häggström tog sista pallplatsen. (Foto: Tomas Holmqvist)

 

 


Andreas Pante Umeå EK slutade 7:a.. (Foto: Tomas Holmqvist)



Snöspårsräven Fredrik Grahn FMCK Umeå gick i mål på 6:e plats. (Foto: Tomas Holmqvist)




Markus Norman och Ola Jacobsson, Häggström saknas på bilden. (Foto: Tomas Jonsson)

 

 

Dam

Sophia Jonasson, FMCK Umeå var bra med i starten och tog täten direkt. En ledning som hon drygade ut ju längre racet höll på. Hon gick i mål som vinnare med över 9 min tillgodo ner till tvåan.


Startlinjen D/U/E0. (Foto:TXS)



Sophia på startlinjen. (Foto: TXS)

Fanny Lidgren, Umeå AK körde in på en fin andra plats, hon kommer även att delta i DSM 1 klassen i Östersund den 21/2, där hon med all sannolikhet kommer sopa spåret med dom andra. 

Trea blev Josefin Dahlgren, Norsjö MS, hon hade i början av loppet en härlig kamp med Emilia Grahn, FMCK Umeå som dagen till ära gjorde sin tävlingsdebut. Hoppas att få se båda vid nästa tävlingstillfälle. Josefin drog dock det längsta strået i dagens tävling och knep den sista pallplatsen.



Kamp mellan #2 Ylva Larsson  och #5 Angeliqa Renström , båda FMCK Umeå. (Foto: TXS)

 


Emilia Grahn FMCK Umeå körde in på en 4:e plats. (Foto: TXS)



Från vänster: Fanny Lidgren, Sophia Jonasson, Josefin Dahlgren. Det var lite extra stressigt för Sophia eftersom hon skulle starta i herrarnas direkt efter prisutdelningen för ytterliggare nästan 2 tim åkning. (Foto: TXS)




Motion

Lennart Paulsson Fältjägarna EF kör bra och tar hem skalpen överlägset i klassen med 3 minuters marginal före Umeå EK´s Fredrik Nilsson. På 3.e plats kör Anton Svedberg Vilhelmina MK in.

 


Pär Nyström FMCK Umeå har utvecklats enormt och var i mitten av racet och attackerade för 3:e platsen när kedjan hoppade. Vi kommer få se mer av Pär denna vinter, var så säker. (Foto: Tomas Holmqvist)



FMCK Umeås David Wiklund tog sig i mål på 23:e plats trots svåra ryggproblem. (Foto: Tomas Holmqvist)


Johan Sundström ÖMK. (Foto: Tomas Holmqvist)


Sophia hade stora problem med vätskebrist i sin andra start för dagen. (Foto: Tomas Holmqvist)




Magnus Bern flög fram till 13:e plats. (Foto: Tomas Holmqvist)



Fredrik Nilsson, Lennart Paulsson, Anton Svedberg. (Foto: TXS)

 

E1 Ungdom

Emil Abrahamsson, Umeå AK tog ledningen direkt i denna klass, efter ett varv blev han omkörd av klubbkompisen Timo Brännström som kunde hålla ledningen in i mål. Emil på en andra plats och Marcus Oskarsson även han Umeå AK på en tredje plats.





Prispallen ungdom. (Foto: TXS)




E0

Joel Hällsten, Umeå AK kunde ohotat köra som vinnare från start till mål. Erik Lindqvist, Norsjö MS på en andra plats. Linus Hammberg, Umeå AK var tyvärr tvungen att bryta under det första varvet.

 


Vinanren Joel Hällsten Umeå AK. (Foto: TXS)

Resultat Här.

Bilder tagna av TXS & Tomas Jonsson Här.

Bilder tagna av Tomas Holmqvist Här.