Världsmästaren Pierre Alexandre Renet åter till Gotland och GGN. ”Pela” som han kallas kommer till Gotland för att ta hem sin 5:e raka seger i världens största endurotävling den 24 oktober i år. Swedish Army Trophy som bucklan heter fick Pela med sig hem efter 3:e segern så nu behöver han vinna två segrar till för att ta hem sin andra pokal till Frankrike.

 
Husqvarna storsatsar!

Det är inte bara Pela som kör Husqvarna i årets GGN, även förra årets 3:a Mats Åkerblom och Normannen Even Heibye kör i år för märket.

- Gotland Grand National är världens största endurotävling och en av våra viktigaste tävlingar. Därför satsar vi hårt på att få bra förare att köra säger Krister Elfving som är Brand Manager på Husqvarna Motorcycles.

- Pela är viktigt för hela tävlingen och vi är otroligt glada att han återkommer år efter år säger Conny Bohlin VD på Nordic Sport & Event. Han är en god förebild för de yngre förarna och var även prisutdelare för lilla GGN på Wisby Strand förra året.

- Jag tror att han vill sätta sitt namn på endurokartan och försöka slå Mats Nilssons rekord på 8 raka segrar i denna stora tävling fortsätter Conny Bohlin.

Återstår att se vilka fler heta namn som kommer till start i årets upplaga av GGN som vill ge Pela en match om titeln.

Om Gotland Grand National, www.ggn.se

Gotland Grand National körs för 32.a året i rad och är världens största endurotävling med över 2500 startande varje år. Förarna kommer från ca 15 olika nationer till Gotland för att ta sig an denna tuffa utmaning. Klasserna är Elit, Motion, Ungdom, Veteran och Elklass.