Karl Katoch, mannen bakom konceptet Erzbergrodeo, och mycket utmanande Red Bull Hare Scramble lovade att den tjugoförsta upplagan av denna extremt tuffa Endurotävling skulle vara den tuffaste någonsin. Samtliga fem förare som kom till målet längst ned i det gigantiska stenbrottet lär vara överens om att han lyckades. Fyra förare förklarades gemensamma vinnare. Svenske KTM-föraren Joakim Ljunggren kom inte hela vägen men slutade på en imponerande sjätte plats.

Omkring 500 förare radade upp sig för att tampas i den tuffaste endagars Endurotävlingen på motorsportkalendern och endast fem av dessa nådde mållinjen, och fyra förklarades gemensamma vinnare i ett race som präglades av hög dramatik från början till slut. KTM-förarna Jonny Walker, och Andreas Lettenbichler, och Husqvarna-förarna Graham Jarvis och Alfredo Gomez körde tillsammans upp på målpodiet och höll gemensamt upp den berömda trofén - en bit sten från stenbrottet.

the-start-of-the-red-bull-hare-scramble-2015-enduro-race-in-ersberg-austria

Svenske KTM-föraren Joakim Ljunggren debuterade i tävlingen med sin fyrtaktare. Efter en sjunde placering i prologen fick han starta i första startled, och inledningsvis såg det lovande ut. Joakim var den förste tävlande att inte komma i mål, och slutade på sjätte plats.

Här kommenterar Joakim Ljunggren racet: EXTERN LÄNK (MP3)

Intervjun utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

riders-in-the-dust-at-red-bull-hare-scramble-2015-hard-enduro-in-erzberg-austria

riders-stuck-in-a-boulder-field-during-the-red-bull-hare-scramble-hard-enduro-in-erzberg-austria

riders-stuck-on-the-downtown-section-of-the-erzbergrodeo-2015-hard-enduro