Det stora stenbrottet vid Erzberg bjöd på i stort sett perfekta väderförhållanden då starten gick och de 500 förarna i startfältet gav sig ut på den stenhårda banan i Red Bull Hare Scramble. Tämligen snart stod det klart att KTM-föraren Jonny Walker var på hugget, och forcerade sig fram till ledningen under maximal attack. Här kan du läsa mer och se en film med höjdpunkter från tävlingen...

Efter att ha tagit sig igenom alla sannslöst svåra tävlingssektionerna utan synbara problem skapade Walker sig en 15-minuters ledning för att ta sin andra Red Bull Hare Scramble-seger under Erzbergrodeo.

Som titelförsvarare förväntades Husqvarnaföraren Graham Jarvis vara en tuff utmanare tilll Walker, men en krasch en stund efter starten när han precis lämnat stenbrottet, resulterade i att han hamnade långt bak i fältet. Vid ”Carl’s Dinner” hade Jarvis passerat resten av fältet men då var Walker i stort sett bara ett dammoln i fjärran.

Walkers KTM-lagkamrat Andreas Lettenbichler levererade ännu ett pallplats-resultat. Han intog andrapositionen i ett tidigt skede, men klarade inte av att hålla emot då Jarvis attackerade och fick nöja sig med tredjeplatsen.

ab05191f0e

Bakom den ledande trion stod kampen för en topp-fem-placering mellan Alfredo Gomez och Paul Bolton. Till slut var det Gomez som lyckades få till den vinnande körningen för att slå Bolton och ta fjärdeplatsen.

HÄR kan du se höjdpunkter från tävlingen…

 

 

value="http://www.redbull.com/se/en/motorsports" />

 LÄNK TILL REPRIS FRÅN LIVESÄNDNINGEN...