Extremenduro-specialisten Jonny Walker från England vann Red Bulls extrema endurotävling "Camino de la Independencia " i Salento Colombia i helgen, efter att ha bemästrat de leriga förhållandena på berget för att avsluta framför italienske Giacomo Redondi och Mexikos Homero Diaz.

Walker, som tävlade för första gången med en KTM 350 EXC-F förklarade att tävlingsförhållandena passade honom perfekt, speciellt när det började regna...

jonny-walker-1080-Det regnade inte under de två första varven och jag tror att många av förarna var ganska jämnt matchade, men sedan började det regna och det blev då mycket lerig, så det var väldigt likt vad jag är van att i Storbritannien, kommenterade en nöjd Walker.

Tävlingen bestod av en prolog på lördagen och "klassiska" Enduro-varv på 50 km under söndagen där banan var dragen upp över berget på 1600 meters höjd och ofta höljd i dimma. Omkring 400 förare, uppdelade i sju klasser, testade sina endurofärdigheter i den typiska colombianska kaffe-vegetationstäta bygden, något som satte många av förarna rejält på prov...

Merparten av spåren som användes under Red Bull Camino de la Independencia Enduro användes av Simon Bolivar "El Libertador" i och runt Salento i provinsen Quindio. Simon Bolivar spelade en viktig historisk roll i Latinamerikas historia under kampen för självständighet från Spanien under 1820-talet.

Tävlinge var också en bra uppvärmning för Walker som nu laddar om inför årets första deltävling i 2013-2014 års Superenduro-VM, som körs i Liverpool kommande helg.

Förutom Walker är även Polens Taddy Blazusiak och Ivan Cervantes i Spanien några av de som kommer att möta stenhårt motstånd från den svenske Husqvarnaföraren Joakim Ljunggren. I juniorklassen håller vi tummarna för svenska KTM-förarna Magnus Thor och Andreas Linusson.

Resultat , Pro Class - Camino de la Independencia Enduro -2013

1 , Jonny Walker , Storbritannien , KTM
2 , Giacomo Redondi , Italien, KTM
3 , Homero Díaz , Mexiko , KTM
4 , Mario Román, Spanien, Husaberg
5 , Jaume Betrio , Spanien, Husaberg