Ivan Cervantes starkast

Under helgens inledande tävlingar i "Indoor Enduro" som kördes i Barcelona, Spanien var det hemmaföraren Ivan Cervantes som plockade segern inför den entusiastiska publiken. Taddy Blazusiak, som gjorde en härlig comeback efter sin läskiga olycka tidigare i år, kom på andra plats före Mika Ahola.

Foto: Jonty Edmunds

Ivan Cervantes var givetvis mycket glad över segern. Ivan Cervantes kom på andra plats i årets Enduro VM i E1-klassen och kommer att ingå i KTM:s fabriksteam i E3-klassen under 2009.

-Att vinna i Barcelona, nära mitt hem och inför familj och vänner känns underbart, sa Ivan Cervantes.

Taddy Blazusiak, som gjorde en härlig comeback efter sin läskiga olycka tidigare i år, kom på andra plats före Mika Ahola. Den spanske KTM-föraren Xavier Galindo kom på fjärde plats före den nykrönte Juniorvärldsmästaren i Enduro, Thomas Oldrati, även han på en KTM.

zx6r_taddy

Precis som vanligt i dessa sammanhang var banan snabb men samtidigt mycket tekniskt krävande. Cervantez vann det första av tre race efter att Taddy tappade fästet och drog omkull vid en av banans långsammaste kurvor. Han var dock snabbt på rätt spår igen och kunde köra i mål som tvåa, efter Cervantes.

Det andra racet ägdes av den unge italienske begåvningen Oldrati som drog ifrån redan från start och stal vinsten före Blazusiak. Taddy fick till en bra start i sista racet, men fångades snabbt in och tappade viktiga placeringar. Han körde i mål som fyra, vilket räckte för att han skulle komma tvåa totalt.

zx6r_pallen-indoor

Efter att Ivan Cervantes även vann tredje racet, före Mika Ahola, stod det klart att han var segrare av årets inledande tävling i "Indoor Enduro" i Barcelona.

-Jag är framförallt glad över att jag gjort tydliga framsteg mot förra året. Sedan kraschen som jag hade tidigare i år i USA har jag jobbat hårt för att bli redo för detta race, men även en bättre förare. Jag tror att jag visade att så är fallet, och jag är verkligen nöjd, förklarade Taddy Blazusiak efter målgång.

zx6r_user_74__122691028839375

-Det var första gången som jag körde den här typen av tävling, och jag gillade det. Jag kraschade under ett av heaten, vilket gjorde tävlingen extra svår. Jag skadade min ena armbåge och revben, så jag fick kämpa extra hårt därefter. Jag hade svårt att finna rätt rytm, och jag hade svårt för att andas på rätt sätt, så jag kunde helt enkelt inte köra för fullt, förklarade den besvikna BMW-föraren Simo Kirssi.

 

Resultat "Indoor Enduro" -runda 1- Barcelona
1. Ivan Cervantes, Spain, KTM, 40 poäng
2. Taddy Blazusiak, Poland, KTM, 32
3. Mika Ahola, Finland, Honda, 25
4. Xavier Galindo, Spain, KTM, 22
5. Thomas Oldrati, Italy, KTM, 19