Bjerkert vann kåsan

I helgen kördes Novemberkåsan i de småländska skogarna kring Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Efter 15 specialsträckor och en totaltid på närmare sju timmar körde hemmaföraren Carl-Johan Bjerkert i mål före Björne Carlsson och Joakim Ljunggren.

 

Foto: Per Larsson

 

Årets Novemberkåsa arrangerades av Vimmerby MS tillsammans med SMK Eksjö i Vimmerby, med start och mål vid Astrid Lindgrens Värld. Klockan 09.00 på lördagsmorgonen gick första start.

bjerkert2

Hemmaföraren Carl-Johan Bjerkert, som vann Ränneslättsloppet tidigare i år, gick ut stenhårt med sin Honda tätt följd av Husabergs fabriksförare Joakim Ljunggren och Björne Carlsson. Dessutom fanns dessutom KTM-föraren Fritz Andersson och BMW:s fabriksförare Anders Eriksson hack i häl.

ljunggren-action1

Förhållandena var tämligen goda med hyfsad värme och i dessa sammanhang ovanligt torrt i backen. Det var stenigt och tempot högt. Efter att dagsetapperna var körda var det Carl-Johan Bjerkert som ledde före Joakim Ljunggren. Och precis som när Joakim vann förra årets Novemberkåsa var det under natten tävlingen skulle avgöras.

bjornecarlsson-action-1

Länge var kampen stenhård mellan topp-tre-förarna Bjerkert, Carlsson och Ljunggren. Under nattens avslutande etapper började Joakim tappa en aning då han av oklar anledning fick problem med händerna, och Björne Carlsson gick upp på andraplats.

ander-eriksson-action-2Efter 15 specialsträckor, vilket motsvarade cirka sju timmars körning, var det Carl-Johan Bjerkert som gick i mål som årets kåsasegrare före Björne Carlsson Och Joakim Ljunggren.

bjerkert2ljunggren-action-2

anderseriksson-action-1husaberg

ljunggren-portrattcarlsson-glad

dynga1dynga2

natt-4natt-1

natt-2

Topp-fem

1. Carl- Johan Bjerkert, Honda
2. Björne Carlsson, Husaberg
3. Joakim Ljungren, Husaberg
4. Fritz Andersson, KTM
5. Anders Eriksson, BMW

 

Länk till Sportspegelns reportage

(cirka 26 minuter in i sändningen)


Mer info om Novemberkåsan

Resultatlista