Rapport, bilder och film från Red Bull Romaniacs

Husabergföraren Graham Jarvis vann Red Bull Romaniacs för 2:a gången. Tävlingen avslutades i sedvanlig ordning med en tur genom den vackra rumänska staden Sibiu och uppför några historiska trappor. Här kan du läsa mer och se ett antal filmer från den ultrahäftiga tävlingen.

När racet inleddes med sin stentuffa och svårbemästrade prolog var det 176 motiverade förare som slog på gasen. Efter prologen och de efterföljande fyra racedagarna och cirka 60 mil genom det rumänska landskapet var det 124 som lyckades ta sig i mål. Däribland svenske Husabergföraren Anders Karlsson.

prolog1

I startfältet fanns även Husabergförarna Johan Eibring och Daniel Sondell som körde i lag under teamnamnet ”Team Värmland”. Bland de startande fanns även Lars Nyberg som tvingades kasta in handduken efter att han ramlat illa i ett tidigt skede och skadade sin ena axel och bröt flera revben.

AndersKarlsson

Anders Karlsson

JohanEibring

Johan Eibring

Daniel Sondell

Daniel Sondell

 

Slutligen var det den engelske Husabergföraren Graham Jarvis, som med sin Husaberg TE300 vann Red Bull Romaniacs för 2:a gången. Liksom alla andra var även han tvungen att kämpa sig genom de svårbemästrade passagerna som ”erbjöds” på Pro-slingan (som delvis är mycket extremare än den som övriga tävlande kör på).

Graham-Jarvis-finish

KTM-föraren Chris Birch knep andraplatsen före den tyske Husqvarnaföraren Andreas Lettenbichler. Hans körning imponerade i vanlig ordning och de flesta har inte kunnat hänga med i hans tempo. Dessvärre kraschade han hårt ett par gånger och hans GPS förstördes. Men ”Letti” följde en grupp Hobby-förare som navigering vilket säkrade hans välförtjänta tredjeplats för dagen och totalt.

prolog2

En annan förare som utförde en tapper kamp var Husabergföraren Xavi Galindo. Den spanske toppföraren i PRO-klassen var på god väg mot en topplacering då han förlorade kontrollen över sin cykel precis ovanför en klippa varpå cykeln föll utför ett stup, ner till en plats bredvid en sjö, och inte gick att köra upp. Efter att bli av med sin raceredskap bestämde sig Xavi för att simma till andra sidan av sjön för att ordna hjälp. Där såg han till att ”kidnappa” en roddbåt som användes som en färja för att få sin cykel tillbaka på rätt spår igen. En timme senare var han tillbaka i racet och slutade som 10:e för dagen.

dag2-1

dag3-2