Jakob Mörhed från Norrahammars MK har kört motorcykel sedan fem års ålder, och nu vid snart 25 års ålder satsar han på full säsong i Enduro-VM. Vid årets första deltävling i Enduro-SM placerade han sig på fjärde plats i SM2-klassen, som en härlig uppladdning inför avresan till Spanien och förberedelsearbetet inför Enduro-VM. Fastbikes.se kommer att följa Jakob Mörhed med stort intresse under säsongen, och här följer Jakobs senaste händelserapport.

 

Här följer en rapport från Jakob:

"Träningen för årets säsong drogs igång i slutet av oktober. Sedan dess har det blivit mestadels längdskidåkning, men även lite gym och innebandy. Eftersom vi fick mycket snö även i södra Sverige denna vinter har jag kunnat ägna mycket tid åt att träna inför årets första enduro SM i Östersund. Jag har haft tre korta snöspår (för enduro) på hemmaplan där större delen av mc-träningen skett.

Som träning inför Östersund har jag även kört årets Vintercupserie i Skaraborg, där det gått mycket bra. Trots bra motstånd har jag slutligen kunnat bärga totalsegern med placeringarna: 2,1,3,1,1. Dessutom har jag även kört några mindre tävlingar, så det har varit tävlingar nästan varje helg sedan i december, allt för att vara så bra förberedd som möjligt för årets SM premiär. Och nog gav det resultat!, för jag kunde knipa 4:e platsen i SM i Östersund, vilket jag inte hade räknat med på snöunderlag! Detta känns väldigt positivt och bådar gott för säsongen.

Nu när SM:et är avklarat har jag plockat bort dubbdäcken från hojarna och på torsdag 10 mars bär det söderut mot Girona i Spanien tillsammans med supermeken och kompisen Jakob Löf. Där nere blir det först en vecka egen träning, sedan en vecka med landslagsläger, därefter följer tävlingar: Spanska mästerskapen 26-27/3, VM i Spanien 1-3/4 & VM i Portugal 8-10/4. Det kommer bli en månad fylld med träning och mc-åkning."

Fastbikes.se, som kommer att följa Jakob med extra stort intresse, har bland annat planerat att vara på plats under VM-premiären i Spanien och senare i maj då Enduro-VM körs på Sicilien. Vi återkommer när det närmar sig med intervjuer och fler rapporter.