Framgångsrik helg för BMW i GNCC

Dubbelvinst för BMW

Årets sjätte runda av det tyska Cross Country Mästerskapet, GNCC, ägde rum vid Schweinfurt i helgen, och visade sig blev en lyckad tillställning. I synnerhet för BMW.

BMWs fabriksförare, finländaren Simo Kirssi, körde till sig en seger i XC Pro klassen medan hans teamkollega, Bert Meyer slutade på andra plats efter två timmars racing under tuffa, blöta förhållanden. Den svenske Husaberg-föraren Joakim Ljunggren körde i mål på en hedrande femte plats. Se separat rapport

Kirssi och Meyer knep starten och behöll sedan tätpositionerna under i stort sett hela racet. Simo Kirssi körde visserligen omkull i tredje böj, men hade snart kört upp sig till ledningen igen. En plats som han behöll hela vägen in i mål.

Bakom honom ägde en tuff kamp mellan Bert Meyer och Yamaha-föraren Steffen Albrecht rum. En kamp som Bert Meyer vann.

bert-meyer

Som extra krydda i tillvaron kan vi passa på att nämna att Simo Kirssis bror och tillika mekaniker, Juho Kirssi, ställde upp i XC Sport 2 Klassen lite på skoj, även han på en BMW G450X, och vann...

-Racet var okej. Jag var verkligen motiverad och det var det som gjorde att jag körde omkull i tredje böj, vilket var onödigt. Resten gick fint. Banan var verkligen en utmaning, vilket jag gillar. Halvvägs in i racet slog jag av lite på takten för att köra mer på säkerhet, i stort sett som under mina träningspass, men det var roligt där ute och jag gillade det verkligen. Motorcykeln fungerade perfekt och med en perfekt inställd fjädring, berättar en nöjd Simo Kirssi.

-Det här var ett riktigt bra race för mig och det gick bra hela vägen start till mål. Jag fajtades med Steffen genom i stort sett hela racet och lyckades till sist att få till ett lite försprång. Min motorcykel fungerade perfekt, förklarar en glad Bert Meyer.

 


Resultat - GNCC - Schweinfurt - XCPro

1. Simo Kirssi (FIN), BMW Motorrad Motorsport, 26 laps
2. Bert Meyer (GER), BMW Motorrad Motorsport, 26
3. Steffen Albrecht (GER), Yamaha, 26
4. Angus Heidecke (GER), Kawasaki, 26
5. Joakim Ljunggren (SWE), Husaberg, 26
6. Erik Mueller, (GER), Kawasaki, 26
7. Cyrille Coulon (FRA), Yamaha, 25
8. Thomas Guenther (GER), Husaberg, 25
9. Falko Karbautzki (GER), KTM, 25
10. Nils Hagen (GER), KTM, 23