Stefan Everts kommer till GGN

Revansch för Everts?

Stefan Everts stortrivdes på Gotland i samband med förra årets GGN, trots att han fick bryta tävlingen på grund av tekniska problem, efter att han inlett med en storslagen ledning. Han trivdes så pass bra att nu låter meddela att han kommer tillbaka för revansch. Och eftersom han gillar att vinna, så lär han inte ge sig i första taget...

Stefan Everts är inte bara världens genom tiderna bästa motocrossförare. Han vann sitt första VM 1991 och har sedan dess hunnit med att köra hem 101 GP-vinster. Totalt har han vunnit motocross-VM tio gånger. Han är numera teamchef för KTM.

stefan_everts_foto_plons
I ett tidigare uttalande från Stefan Everts lät det så här: "Det är inte helt klart ännu, men det var kul att tävla där, och jag gillar ju att vinna, så jag kommer nog tillbaka. Jag vill gärna ta revansch och ta hem den tävlingen ett år."


Nu kommer alltså beskedet att Stefan Everts är anmäld och kommer ladda fullt för att ta revansch i årets Gotland Grand National, som går av stapeln den 1 november.

 

Förra årets Gotland Grand National vanns av Yamaha-föraren Mats Nilsson, vilket dessutom innebar att han blev belönad med vandringspriset.


Andra intressanta namn i startlistan är bland andra: kungen av GGN -Mats Nilsson (Yamaha), Anders Eriksson (BMW), Joakim Ljunggren (Husaberg), Björne Carlsson (Husaberg) samt Carl-Johan Bjerkert (Honda).

Läs reportaget om Mats Nilsson

Mer information om årets GGN